U noći na petak, srpska carina i policija na graničnom prijelazu Gradina zaplijenila je više od osam kilograma heroina.

Galerija


Drogu je pronašao policajac koji je Škodu Octaviu beogradskih registarskih oznaka izdvojio za detaljni pregled.

Vezani članci Zadarska policija pronašla heroin u kombiju Pao diler u Zadru: Policijski pas u kombiju nanjušio heroin vrijedan gotovo četvrt milijuna kuna Slika nije dostupna 'Pali' s 10 kg čistog heroina: Razbijen narko lanac, drogu 'uvozili' iz Albanije i Kosova

Automobilom su iz Istanbula u pravcu Beograda putovala dvojica mladića, 22-godišnji vozač iz Beograda i njegov 21-godišnji suvozač iz Ritopeka.

Pronađen heroin (Foto: Carina Srbije) - 1
Pronađen heroin (Foto: Carina Srbije) - 2 Foto: Carina Srbije

Carinicima su kazali da u automobilu, osim osobnih stvari, nemaju ništa za prijavu. Policajci su pregledom unutrašnjosti automobila pronašli samo odjeću potrebnu za nekoliko dana.

Prilikom pregleda automobila u carinskoj garaži, primjećeno je da je na felgama nešto rađeno te da postoje tragovi njihovog prepravljanja.

Pronađen heroin (Foto: Carina Srbije) - 1
Pronađen heroin (Foto: Carina Srbije) - 5 Foto: Carina Srbije

Najprije je s jedne od felgi skinuta pločica pričvršćena s dva vijka. U unutrašnjosti felge pronađen je paket žute praškaste tvari omotan zaštitnom folijom. Policajci su posumnjali da se radi o heroinu.

Demontiranjem ostale tri felge pronađeni su slični paketi. Iz unutrašnjosti sve četiri automobilske felge izvađeno je ukupno 8.121 grama heroina pakiranih u četiri paketa težine između 1,5 i 2,5 kilograma.

Pronađen heroin (Foto: Carina Srbije) - 1
Pronađen heroin (Foto: Carina Srbije) - 4 Foto: Carina Srbije

Ovo su okrutne snimke iz hrvatske luke koje su nastajale godinama, a svi su šutjeli dok nije stigla inspekcija iz Europe