Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se na zdravstvene probleme

Mladića će pregledati tim srpskih liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim srpskih liječnika pregledat će bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića u haaškom pritvoru.

'Utvrdili smo datum posjeta - srpski tim trebao bi doći u pritvor sljedeći tjedan', kazala je Jelačić na redovitoj konferenciji za novinare.Ona je dodala kako ovo nije prvi put da strani liječnici pregledaju pritvorenike u Schevenningenu. Glasnogovornica nije željela otkriti više podataka o liječničkom timu kao ni o Mladićevu zdravlju.

General Mladić žalio se na zdravstvene probleme i tražio je da ga u pritvoru pregledaju srpski liječnici a tijekom skrivanja od ICTY-ja u Srbiji je prebolio i moždani udar koji je ostavio traga na njegovu zdravlju.

Njegov odvjetnik Branko Lukić kazao je za medije u BiH da će ga pregledati četveročlani tim koji se sastoji od neuropsihijatra, neurologa, kardiologa i pulmologa s beogradske VMA.

On je kazao kako je Mladićevo zdravstveno stanje teško i da se kreće u invalidskim kolicima te je doveo u pitanje hoće li se u četvrtak pojaviti na izjašnjavanju o krivnji po dodatnoj točki optužnice koja ga tereti za zločin nad muslimanskim stanovništvom u selu Bišini 1995. godine.  (Hina)

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene