29-godišnji John Christian Jeffrey, podrijetlom iz Londona, koji je težio 330 kg, danas je morao biti pokopan u divovskom lijesu koji je u grob položen uz pomoć buldožera i dizalice.


Mladić je pronađen mrtav krajem veljače u svojoj sobi u utočištu za osobe koje su patile od psihičkih problema ili problema vezanih za uživanje droge i alkohola u mjestu Tauntonu na jugozapadu Engleske. Kako izvješćuju mediji, nesretni je mladić umro prirodnom smrću.

Vezani članci Larry King Na posljednjem ispraćaju legendarnog voditelja svi su nosili njegov zaštitni znak i tako mu odali počast U Houstonu izložen lijes Georgea Floyda uoči pogreba Tisuće ljudi odale počast Georgeu Floydu: Zbog velike vrućine mnogi pali u nesvijest, Chauvin prvi put pred sudom

Pogreb je zbog Jeffreyeve prekomjerne težine trajao više od četiri sata, a grobnica u koju je položen dva i pol puta veća je od uobičajenih. Grobno mjesto je iskopano najprije uz pomoć budložera, a zatim je posao nastavilo šest grobara kojima je za završetak posla trebalo čak pet dana.

Njegovu je pokopu prisustvovala samo jedna osoba - zaposlenik groblja, a pokop su financirale mjesne vlasti. Mladića su željeli kremirati, no ni to nije bilo moguće, jer je njegovo tijelo bilo preveliko.