Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBILI VISOKE KAZNE

Monstruozan zločin u susjedstvu: Majčin partner mjesecima zlostavljao dječačića pa ga zvjerski zatukao, ona sve zataškavala - "Krpom je brisala tragove krvi sa zidova"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore potvrdilo je drugostupanjsku presudu Žalbenog suda, kojom je okrivljeni Nermin Šišić osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva petnaestomjesečne bebe, dok je majka bebe, Jelena Jovović, osuđena na 30 godina zatvora.

Žalbeni sud u listopadu prošle godine potvrdio je presudu Nerminu Šišiću te ga zbog ubojstva 15-mjesečne bebe osudio na 40 godina zatvora. Također, sud je uvažio žalbu višeg državnog tužitelja u Podgorici i preinačio presudu Višeg suda u Podgorici protiv Jelene Jovović. Njoj je zbog toga kazna za teško ubojstvo putem pomaganja povećana s 20 na 30 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Supermarket - 1 MJERA ZA ZAŠTITU GRAĐANA Ministarstvo gospodarstva odlučilo dokad će cijene hrane ostati zamrznute

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šišić i Jovović 4. veljače 2018. godine u kući optužene u Podgorici zajedno su ubili dječaka, sina Jovović, kojeg su prethodno zlostavljali više mjeseci.

"Okrivljeni Šišić ubio je dijete, koje je prethodno zlostavljao od studenog 2017., u čemu mu je pomogla Jovović, unaprijed obećavajući prikrivanje Šišića kao izvršitelja i tragova krivičnog djela. Ona je omogućila okrivljenom Šišiću da preuzme kompletnu brigu o životu i zdravlju djeteta i da s njim boravi u istoj sobi", stoji u optužnici.

"Okrivljeni je u više navrata dijete stezao prstima i grebao noktima u predjelu vrata i ušnih školjki te ga udarao u predjelu vrata i lica. Za ove je ozljede okrivljena prijateljima govorila da ih je dijete zadobilo padovima", dodaje se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POBUNILI SE Glas poduzetnika oštro o uvođenju tzv. poreza na ekstra profit: "Sramotan harač kakvog nema u EU-u"

Navodi se da je okrivljeni od 2. do 4. veljače djetetu zadao najmanje 15 udaraca u predjelu glave i tijela, kao i da je izazvao prijelom kosti lubanje, izvijestile su crnogorske Vijesti

"U jutarnjim satima, kada je dijete plakalo, okrivljena je uključila usisivač, prikrivala tragove krivičnog djela tako što je krpom pokušala obrisati tragove krvi djeteta sa zidova. Ocjenom dokaza utvrđeno je da je okrivljeni Šišić zlostavljao dijete i zadao mu najmanje petnaest udaraca u predjelu glave i tijela. Svjedoci su potvrdili da je dječak sve do dolaska okrivljenog Šišića u kuću Jelene Jovović, s kojom je zasnovao izvanbračnu zajednicu, bio napredna, zdrava i vesela beba, bez ozljeda na tijelu, a da su se ozljede počele uočavati tek nakon dolaska okrivljenog", piše u optužnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene