Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomor riba nije povezan

Misterij riješen: Vatromet ubio ptice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novogodišnji vatromet, čini se prema riječima stručnjaka, odgovoran je za velik pomor ptica u Arkansasu.

Stanovnici gradića Beebe umjesto uživanja u novogodišnjem vatrometu, odjednom su promatrali 'kišu' mrtvih ptica, koja se obrušila na njih. Ukupno je uginulo oko 5.000 ptica, a Karen Rowe iz ornitološke službe Arkansasa ponudila je i objašnjenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smirivanje strasti 'Na godinu ugine oko pet milijardi ptica, to je normalno' Slika nije dostupna Još nerazjašnjene okolnosti Uginulo više od dva milijuna ptica, riba i rakova

>> 'Bilo je zastrašujuće, mom je prijatelju ptica umalo pala na glavu'

'Crne su ptice letjele na visini krovova umjesto krošnji, kako bi izbjegle vatromet. Kako su inače slabog vida, počele su se sudarati s objektima', objasnila je Rowe. Ipak, nakon što je gotovo stavila točku na rješenje misterija, dodala je kako ornitološki laboratorij planira još testove leševa ptica na toksine i bolesti.

Druge teorije

U međuvremenu su se pojavile i druge teorije o pomoru ptica, poput jakog nevremena koje je moglo dezorijentirati jato ptica ili kako je jedna ptica jato mogla navesti u fatalno obrušavanje.

Tek je nekoliko omamljenih ptica preživjelo pad i 'pijano' teturalo po tlu, piše Guardian. Novogodišnji vatromet i opća pomutnja, ipak se čini, vjerojatno su natjerali ptice da potpuno izgube svoju orijentaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene