Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video koji je šokirao javnost

Misterij o spotu razriješen! Evo o čemu se radi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spot 'Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života' koji prikazuje fotografije mlade djevojke tijekom godine dana i njezine transformacije zbog zlostavljanja djelo je jedne agencije koja ga je osmislila u cilju borbe protiv obiteljskoga nasilja.

Neko se vrijeme nagađalo je li spot o nasilju koji je preplavio društvene mreže stvaran slučaj ili je riječ o spotu za nekakvu kampanju za podizanje svjesti o nasilju nad ženama, no sada je i potvrđeno- riječ je o kampanji.

Zabrinjavajući podaci o obiteljskom nasilju u Srbiji  potaknuli su neprofitnu organizaciju Fonda B92 da reagira i skrene pažnju na problem obiteljskoga nasilja, piše B92.

>> VIDEO 'Pomozite mi. Ne znam hoću li doživjeti sutra'

Tako je u suradnji s jednom agencijom osmišljen i snimljen video spot 'Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života' na kraju kojeg pretučena djevojka moli za pomoć.

Pročitajte i ovo Lucero López Maza Nasilje u Meksiku Užas na predizbornom skupu: U masovnoj pucnjavi ubijeno pet ljudi i kandidatkinja za gradonačelnicu Tomislav Nikolić imao prometnu nesreću Tomislav Nikolić Bivši predsjednik Srbije imao je prometnu nesreću

'Da ovaj problem nije ograničen samo na Srbiju, najbolje govori podatak da su o ovom spotu izvještavali i mediji u Kanadi, Francuskoj, Italiji i čitavoj našoj regiji. U samo dva dana je proizveden efekt da je gotovo cijeli svijet čekao da sazna tko je djevojka iz spota', kazao je Vedran Matić, predsjednik UO Fonda B92.

>>
Otkriven identitet djevojke iz šokantnog videa!

Glavna junakinja spota je Mia Hujić koja je htjela doprinijeti u borbi protiv nasilja jer, kako je rekla, i sama ima prijatelje i poznanike koji su suočeni s obiteljskim nasiljem.

'Imala sam šansu da moje lice predstavi te ljude, žene i muškarce i da pokrenemo nešto, pa makar video spotom. Jako je osjetljiva tema, dala sam se duhom i tijelom i nadam se da ova količina reakcija ljudi, a to je tri milijuna u pet-šest dana, da će ostati ista i nakon izjave da je ovo kampanja za promjene', kazala je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene