Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni iskorak

'Mislim da je ovo veliki dan za svijet, za ljude koji poznaju i vole svemir'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka bespilotna svemirska kapsula Orion u petak se spustila u Tihi ocean nakon prvog četveroipolsatnog probnog leta bez posade koji je u cijelosti uspio, priopćila je NASA.

Orion koji je lansiran iz Kennedyjeva centra u Cap Canaveralu na Floridi u 7,05 po mjesnom vremenu spustio se tisuću kilometara od meksičke obale poluotoka Donja Kalifornija pri čemu su ga usporavala tri golema padobrana.

Pročitajte i ovo Snažan potres u Tihom oceanu Na dubini od 200 km Dobro je zdrmalo: Snažan potres pogodio središte Tihog oceana Indonezijski ribar (Foto: Arhiva/AFP) Čudo na Tihom oceanu Tinejdžer preživio 49 dana na ribarskoj splavi: Pio morsku vodu i jeo ribu koju je mogao uloviti

"Mislim da je ovo veliki dan za svijet, za ljude koji poznaju i vole svemir", kazao je nakon lansiranja ravnatelj NASA-e Charles Bolden.

Orion uspješno lansiran za pokusni let na Mars!

Pokusni let Oriona trebao bi utrti put eventualnom prevoženju ljudi na Mars i predstavlja povijesni iskorak u svemirskim letovima, poput prvog lansiranja iz programa Apollo 1961. ili lansiranja prvog raketoplana 1981., tvrde u NASA-i. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene