Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejski mediji sve više hvale novog vođu zemlje Kim Jong-Una, što je znak koji potvrđuje ubrzani prijenos vlasti nakon smrti Kim Jong-Ila.


Državna televizija i službena novinska agencija KCNA spominju 'velikog' i 'poštovanog' 'druga Kim Jong-Una', pozivajući narod da se okupi oko novog vođe, nasljednika svojega oca Kim Jong-Ila, koji je umro u subotu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo zasigurno niste znali o 'osebujnom' diktatoru Slika nije dostupna Reakcije građana Sj. Koreje na smrt Kim Jong-ila

'Kao i njegov prethodnik, Kim Jong-Un veliki je nasljednik revolucije i čvrsti duhovni i ideološki stup našega naroda', ističe KCNA. Agencija je dodala da će, usprkos smrti Kim Jong-Ila, 'poštovani drug Kim Jong-Un' omogućiti da se neumorno nastave napori oko ujedinjenja dviju Koreja.

U komentaru pročitanom na sjevernokorejskoj televiziji kaže se kako su 'misli poštovanog druga Kim Jong-Una identične su onima dragog pokojnog generala Kim Jong-Ila'. Ti epiteti namjerno se plasiraju kako bi potvrdili vlast novog vođe, kojem još nije ni 30 godina, pišu strane agencije.

Kim Jong-Un promoviran je u generala s četiri zvjezdice prošle godine i postavljen za potpredsjednika središnjeg vojnog odbora komunističke partije, usprkos neznatnom vojnom iskustvu, što su sve položaji za predodređenog nasljednika sjevernokorejskog lidera.

Njegov je otac službeno je bio nazivan 'dragim vođom', a djed Kim Il-Sung, utemeljitelj komunističke Sjeverne Koreje i osnivač dinastije, 'velikim vođom'. Kakav će 'vođa' biti mladi Kim Jong-Un tek će se vidjeti. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju