Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kronična bolest

Ministrica dala ostavku zbog - migrene: "Što je sumnjivo u tome da se deklarirate kao biseksualka i podnesete ostavku zbog zdravstvenog stanja?"

Dehenna Davison
Dehenna Davison Foto: Dehenna Davison/Screenshot
Ministrica stanovanja Dehenna Davison (30) podnijela je ostavku zbog migrena.

Dehenna Davison, ministrica stanovanja u Velikoj Britaniji, podnijela je ostavku zbog migrena.  

"Kronične migrene učinile su da je obavljanje mog posla postalo nemoguće", napisala je u pismu premijeru. Navela je i kako ljudi zaslužuju ministra koji može dati sve od sebe, a da je funkcija ministrice bila velika privilegija. 

Sada je rekla da će odstupiti s mjesta ministrice i iskoristiti svoje preostale godine u parlamentu kako bi se usredotočila na pomoć ljudima u svojoj izbornoj jedinici.

U pismu objavljenom na njezinim društvenim mrežama Davison je napisala da su njezini zdravstveni problemi imali "velik utjecaj" na njezinu sposobnost da obavlja svoju ulogu u vladi.

"Nekim danima sam dobro, ali nekima je teško, ako ne i nemoguće pratiti zahtjeve ministarskog života." Novi ministar za stanovanje postao je konzervativni zastupnik Jacob Young.

Bivša ministrica ranije se deklarirala kao biseksualka, a na društvenim mrežama se osvrnula na reakcije na njezinu ostavku. "Što je sumnjivo u tome da se deklarirate kao biseksualka i podnesete ostavku zbog zdravstvenog stanja?", napisala je nakon sumnji u vezi njezine ostavke. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene