Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministri unutrašnjih poslova pet zemalja zapadnog Balkana su potvrdili zajedničku želju jačanja suradnje radi integracije njihovih zemalja u Europsku uniju, prema zajedničkoj deklaraciji objavljenoj nakon sastanka u Tirani, javila je francuska novinska agencija France Presse.


'Potvrđujemo želju za jačom suradnjom i poboljšanjem sigurnosti naših granica radi uključenja naših zemalja u Europsku uniju', naglašava se u tekstu deklaracije. Dokument su potpisali ministri pet zemalja regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Vezani članci Slika nije dostupna Stampedo u 'Zapadnom Balkanu': Među petero uhićenih je i DJ Slika nije dostupna Tadić: Prostor zapadnog Balkana je prostor trajnog mira

Sedma konferencija čiji je cilj potpora zemljama jugoistočne Europe u graničnoj sigurnosti na kojoj sudjeluju ministri unutarnjih poslova zemalja regije organizirana je u suradnji s Centrom za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) iz Ženeve i pod okriljem Španjolske koja predsjeda EU-om.

Hrvatska, koju predstavlja ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, nije potpisnica dokumenta već je uz Austriju, Estoniju i Sloveniju navedena kao zemlja koja daje podršku budući je odmakla u pristupnim pregovorima s EU-om, doznaje se iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Sudionici su se okupili oko pregovaračkog stola gdje su bila navedena samo njihova imena pa je izbjegnuto spominjanje Republike Kosovo uz ime ministra Zenuna Pajazitija, što bi za Beograd bilo neprihvatljivo. Kosovo je na konferenciji imalo status gosta. Albanski tisak navodi da su ministri Srbije i Kosova došli na konferenciju, ali su se brižljivo izbjegavali susresti. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju