Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka je pala

EUROZONA REKLA 'NE' GRČKOJ Kako će Cipras bez pomoći izvući zemlju iz krize?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka bi u utorak trebala MMF-u vratiti milijardu i pol eura.

Ministri financija eurozone odbili su zahtjev za produljenjem programa pomoći Grčkoj nakon 30. lipnja, javlja AFP. Odluku su donijeli u Bruxellesu nakon što je grčki premijer Aleksis Cipras kasno sinoć donio odluku o raspisivanju referenduma o prijedlogu reformi kreditora za 5. srpnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ostavke Tsiprasa Europsku komisiju ne brinu grčki izbori: 'Reforme se mogu provesti' Slika nije dostupna Potop burze PANIKA U GRČKOJ Bezuspješno pokušavaju prodati pale dionice

Krizni sastanak euroskupine o Grčkoj, ministri kažu: Vrijeme je za 'plan B'

'Pet mjeseci napornih pregovora s našim partnerima nažalost je rezultiralo prijedlogom koji je bio ultimatum za grčku demokraciju. Taj je ultimatum u suprotnosti s temeljnim europskim načelima', poručio je ranije Cipras. Grčka bi u utorak trebala MMF-u vratiti dio duga, točnije milijardu i pol eura, ali dođe li do poremećaja u njegovom vraćanju državi prijeti financijski kolaps.

Eurozona: Grčka je 'zatvorila vrata' nastavku pregovora

Inače, Cipras je jutros objavio da će grčki glasači na referendumu 5. srpnja odlučiti o tome treba li Grčka prihvatiti paket ekonomskih reformi koji su predložili vjerovnici u zamjenu za nove zajmove kojima bi zemlja izbjegla stečaj. Vjerovnici su zauzvrat zatražili da Grčka prihvati i provede reforme mirovinskog i poreznog sustava, a Cipras, koji je pobijedio na izborima u siječnju obećanjima o odustajanju od štednje, taj je zahtjev nazvao "ucjenom". (Sa.Pu., Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene