Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodno određen pravac

Ministarstvo prometa BiH protiv promjene trase koridora Vc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine protivi se najavljenim promjenama trase autoceste na koridoru Vc i upozorava kako je riječ o cestovnom pravcu koji je međunarodno određen, priopćeno je iz sjedišta tog ministarstva u Sarajevu.

U povodu odluke bošnjačkih ministara iz vlade Federacije BiH, kojom se pokušava istočnije od Neretve premjestiti već utvrđena trasa na dionici južno od Mostara prema granici s Hrvatskom, ministarstvo prometa i komunikacija upozorava kako se time dovodi u pitanje već dogovoren aranžman za kreditiranje gradnje buduće autoceste, a neizvjesnom se čini i izvedba cijelog projekta.

Pročitajte i ovo Zukan Helez Uključeni i policajci BiH istražuje postojanje paravojnih kampova, ministar: "Imam informacije da tu obuku vode osobe iz Rusije" Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje

>> BiH: Autocesta posvađala ministre, optužbe i prema IGH

‘Koridor Vc međunarodni je pravac koji je potvrdila i Europska unija s jasno određenom trasom Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče, a Vijeće ministara i Parlament BiH su prihvaćanjem izvješća o realizaciji projekta prihvatili i trasu idejnog projekta na temelju studijske i projektne dokumentacije’, stoji u priopćenju dostavljenu medijima. Također se podsjeća kako su mikrolokacije spojnih točaka autoceste na granici Hrvatske i BiH usklađene na razini stručnih skupina i uza svu potrebnu tehničku dokumentaciju. Istaknuto je kako su projektnu dokumentaciju zajednički radili Institut IPSA u Sarajevu i Institut građevinarstva Hrvatske i to potpuno transparentno te na temelju javne rasprave, što je i rezultiralo odobrenjem 500 milijuna eura zajma za gradnju prvih 65 kilometara autoceste. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene