Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine protivi se najavljenim promjenama trase autoceste na koridoru Vc i upozorava kako je riječ o cestovnom pravcu koji je međunarodno određen, priopćeno je iz sjedišta tog ministarstva u Sarajevu.


U povodu odluke bošnjačkih ministara iz vlade Federacije BiH, kojom se pokušava istočnije od Neretve premjestiti već utvrđena trasa na dionici južno od Mostara prema granici s Hrvatskom, ministarstvo prometa i komunikacija upozorava kako se time dovodi u pitanje već dogovoren aranžman za kreditiranje gradnje buduće autoceste, a neizvjesnom se čini i izvedba cijelog projekta.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović o stravičnim ubojstvima: "Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu, kad polude, osjećaju se frustrirano..." Sudar u Velikoj Britaniji Jurili autocestom po magli pa izazvali lančani sudar koji se mogao lako izbjeći

>> BiH: Autocesta posvađala ministre, optužbe i prema IGH

‘Koridor Vc međunarodni je pravac koji je potvrdila i Europska unija s jasno određenom trasom Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče, a Vijeće ministara i Parlament BiH su prihvaćanjem izvješća o realizaciji projekta prihvatili i trasu idejnog projekta na temelju studijske i projektne dokumentacije’, stoji u priopćenju dostavljenu medijima. Također se podsjeća kako su mikrolokacije spojnih točaka autoceste na granici Hrvatske i BiH usklađene na razini stručnih skupina i uza svu potrebnu tehničku dokumentaciju. Istaknuto je kako su projektnu dokumentaciju zajednički radili Institut IPSA u Sarajevu i Institut građevinarstva Hrvatske i to potpuno transparentno te na temelju javne rasprave, što je i rezultiralo odobrenjem 500 milijuna eura zajma za gradnju prvih 65 kilometara autoceste. (Hina)