Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tragične nesreće u Čileu

Ministar obrane: Udar je bio toliko snažan da nitko od 21 osobe nije preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pada vojnog zrakoplova 600 kilometara od obale Čilea, malo je nade da je bilo tko od 21 putnika i članova posade preživio.

'Nakon prvotne potrage došli smo do zaključka da je udar bio toliko jak i da su svi u zrakoplovu pritom poginuli', izjavio je za čileansku televiziju TVN ministar obrane Andres Allamand.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Uveden policijski sat VIDEO Vatrena stihija u Čileu ubila 64 osobe, predsjednik ima loše vijesti: "Ta će brojka sigurno rasti i to značajno" Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela

Zrakoplov je nosio humanitarnu pomoć na otočje Juan Fernandez, koje je prošle godine opustošio tsunami nakon razornog potresa koji je pogodio Čile. Vojni zrakoplov je dva puta pokušao sletiti nakon čega je nestao s radara.

Među putnicima bili su i biznismen Felipe Cubillos, peteročlana novinarska ekipa TVN-a te djelatnik čileanskog ministarstva kulture.

Čileanski predsjednik Sebastian Pinera obećao je kako će potraga trajati dok se ne pronađu tijela svih poginulih, te da će vlada učiniti sve da ih se dostojno pokopa.

Spasilačke ekipe i ribari nastavljaju potragu za tijelima. U subotu su izvučena četiri tijela i ostaci zrakoplova, javlja Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene