Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvertira u summit EU

Mini-summit četvorice o kompromisu u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici četiri glavne ekonomije u eurozoni (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska) sastat će se u petak u Rimu kako bi približili stavove prije europskog summita radi zaustavljanja beskonačne krize koja izravno prijeti Madridu i Rimu.

Predsjednik talijanske vlade Mario Monti, koji namjerava odigrati posredničku ulogu između Pariza i Berlina, susrest će se s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, koji je u Rimu bio već prošlog četvrtka, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i španjolskim kolegom Marianom Rajoyem.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u Italiji Trkača do smrti izgrizli rotvajleri: Pronašli ga u parku, imao je duboke rane na licu i rukama Boris Vujčić Hrvatska iznad prosjeka Što ako inflacija neočekivano uspori? Guverner HNB-a objasnio mogućnosti

>> 'Zemlje eurozone moraju biti svjesne da su na istom brodu'

Mini-summit 'bit će prigoda za iznošenje nekih bliskih stajališta' i pronalazak 'kompromisa"' prije summita EU 28. i 29. lipnja u Bruxellesu, istaknuo je u utorak Francois Hollande na sastanku G20 u meksičkom Los Cabosu. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene