Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa zastavama Armije BiH-a

Snimka mimohoda uznemirila BiH: ''Neće ovdje biti rata''

Skup u Bužimu - 2
Skup u Bužimu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV
Dok u Bosni i Hercegovini vrije oko novog izbornog zakona, ogorčenost i lavinu reakcija izazvala je snimka s proslave 105. bužimske brigade. Tijekom mimohoda sudionici povorke nosili su zastave Armije BiH i vojne uniforme, a uzvikivali su Allahu Akbar i Tekbir.

Sa svih strana stižu osude, a iz SDA-a i Ministarstva obrane BIH na snimke za sada nema službenog komentara. ''Siguran sam da će vlast u BiH voditi računa o tome da bilo kakve situacije koje narušavaju mir, narušavaju zapravo sigurnost i da će pristupiti u otklanjanju takvih situacija'', rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine smatra da je to ''neka podmukla aktivnost koja je očito na prostoru čitave federacije''.

Pročitajte i ovo Gnjusan čin navijača Dinama reagirao i ministar VIDEO Sramotan ispad u Borovu: Skupina muškaraca uzvikivala "Ubij Srbina" i pjevala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati". Oglasila se i policija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon službenog dijela HOS-ovci u Kninu u majicama s ustaškim oznakama, s njima i Zekanović. Iz policije objasnili zašto nisu reagirali na uzvikivanje "Za dom spremni"

''Mi znamo da SDA pokušava mobilizirati svoje ratne veterane i naravno pokušava ih organizirati u nekoj doglednoj priči kao eventualno opet će nešto trebati. Neće ovdje biti rata'', zaključio je Dodik. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene