Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dodikov odgovor Komšiću: Republika Srpska će se od BiH odvojiti mirnim putem, a ne oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Dodik odgovorio je Željku Komšiću koji je prije nekoliko dana ustvrdio kako će, pokuša li se Republika Srpska odcijepiti, doći do rata u BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da će ovaj bosanskohercegovački entitet odvojiti od Bosne i Hercegovine političkim putem, a ne oružjem, izvijestili su u ponedjeljak tiskani mediji u BiH.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nametnuli mu sankcije 2017. SAD upozorile Dodika: "Griješi ako misli da ćemo stajati po strani dok on provodi secesionističku agendu" Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije"

Dodik je time odgovorio na nedavno upozorenje predsjedatelja BiH Predsjedništva Željka Komšića kako bi svaki pokušaj odvajanja Republike Srpske od BiH vodio u rat u kojemu bi i on osobno sudjelovao.

'Za taj cilj će se boriti generacije, ali samo političkim sredstvima, a ne oružjem kojim zvecka Komšić', rekao je Dodik u nedjelju navečer novinarima u Trebinju.

>> Komšić: Pokuša li se RS odcijepiti bit će rata

Retorika Željka Komšića i drugih političara iz Sarajeva vodi Republiku Srpsku prema neovisnosti, tvrdi Dodik.

'Ako se u BiH ne može na takav način razgovarati, što je normalnije od raspada BiH i da svi krenu svojim putem. Nisam baš siguran da je za to potreban rat', rekao je Dodik kako ga citiraju mediji.

Odbacio je mogućnost da srpska politika neovisnost Republike Srpske ostvari oružjem te upozorio kako postoje pokušaji dijela međunarodne zajednice i bošnjačkih političara iz Sarajeva da ukinu institucije Republike Srpske. Tomu će se, ustvrdio je, suprotstaviti njegova stranka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene