Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekscentrični Chen Guangbiao okupljene će osobno zabavljati. Već je osmislio kako.


Ekscentrični kineski milijarder objavio je oglas preko cijele stranice New York Timesa u kojem poziva tisuću siromašnih Amerikanaca na ručak, piše Daily Mail.

Vezani članci Blaženka Divjak Ministrica Divjak o putovanju ravnatelja srednjih škola u New York: "Ako je točno što se piše, to je nedopustivo!" Slika nije dostupna VIDEO Evo što milijarder nudi studentima da odustanu od faksa!

Chen Guangbiao dvojezični oglas objavio je u ponedjeljak i pozvao ljude s niskim primanjima da mu se pridruže na objedu u restoranu u Central parku 25. lipnja. Velikodušni tajkun obećao je i da će svakom sudioniku njegovog dobrotvornog događaja predati 300 dolara u gotovini.

Mafija stil: Kinez s Forbesove liste najbogatijih osuđen na smrt

U oglasu je objasnio da je njegov cilj promijeniti negativnu percepciju koju Amerikanci imaju o kineskoj eliti. Naime, na njih gledaju kao na lude i materijalnim dobrima opsjednute osobe.

'SAD-om želim proširiti poruku da u Kini postoje filantropi, a ne samo ludi kupci luksuznih proizvoda', rekao je Chen.

Također, želi potaknuti ostale bogataše da postanu filantropi umjesto da novac troše na raskoš, kockanje i prostituciju.

Kinez došao kupiti automobil s hrpom kovanica

Tijekom planiranog dobrotvornog ručka Chen će osobno zabavljati svoje američke goste izvedbom pjesme We Are The World.

Dosad je poziv na ručak prihvatilo više od 250 ljudi, a Chen očekuje da će potrošiti milijun dolara.

Voli se promovirati

Inače, Chen se voli promovirati. Na naslovnicama je završio i u siječnju kada je svoje hvalisave vizitke podijelio novinarima koji su pokrivali konferenciju za medije s dvije kineske žrtve opeklina koje je  doveo u New York na rekonstruktivne operacijske zahvate.

Spomenuta posjetnica zasjenila je događaj. To ne čudi s obzirom da je na njoj sebe opisao kao najutjecajniju osobu u Kini, te moralnog lidera svoje zemlje.

Na siječanjskoj konferenciji objavio je i namjeru da kupi New York Tmes za milijardu dolara. Kasnije je ponudu podigao na tri miljarde, ali je svejedno propala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook