Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svakome po 300 dolara

Milijunaš plaća ručak tisuću siromaha, ali nešto će morati poslušati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekscentrični Chen Guangbiao okupljene će osobno zabavljati. Već je osmislio kako.

Ekscentrični kineski milijarder objavio je oglas preko cijele stranice New York Timesa u kojem poziva tisuću siromašnih Amerikanaca na ručak, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra

Chen Guangbiao dvojezični oglas objavio je u ponedjeljak i pozvao ljude s niskim primanjima da mu se pridruže na objedu u restoranu u Central parku 25. lipnja. Velikodušni tajkun obećao je i da će svakom sudioniku njegovog dobrotvornog događaja predati 300 dolara u gotovini.

Mafija stil: Kinez s Forbesove liste najbogatijih osuđen na smrt

U oglasu je objasnio da je njegov cilj promijeniti negativnu percepciju koju Amerikanci imaju o kineskoj eliti. Naime, na njih gledaju kao na lude i materijalnim dobrima opsjednute osobe.

'SAD-om želim proširiti poruku da u Kini postoje filantropi, a ne samo ludi kupci luksuznih proizvoda', rekao je Chen.

Također, želi potaknuti ostale bogataše da postanu filantropi umjesto da novac troše na raskoš, kockanje i prostituciju.

Kinez došao kupiti automobil s hrpom kovanica

Tijekom planiranog dobrotvornog ručka Chen će osobno zabavljati svoje američke goste izvedbom pjesme We Are The World.

Dosad je poziv na ručak prihvatilo više od 250 ljudi, a Chen očekuje da će potrošiti milijun dolara.

Voli se promovirati

Inače, Chen se voli promovirati. Na naslovnicama je završio i u siječnju kada je svoje hvalisave vizitke podijelio novinarima koji su pokrivali konferenciju za medije s dvije kineske žrtve opeklina koje je  doveo u New York na rekonstruktivne operacijske zahvate.

Spomenuta posjetnica zasjenila je događaj. To ne čudi s obzirom da je na njoj sebe opisao kao najutjecajniju osobu u Kini, te moralnog lidera svoje zemlje.

Na siječanjskoj konferenciji objavio je i namjeru da kupi New York Tmes za milijardu dolara. Kasnije je ponudu podigao na tri miljarde, ali je svejedno propala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene