Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajkun proglašen krivim

Mafija stil: Kinez s Forbesove liste najbogatijih osuđen na smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski tajkun Liu Han je 2012. godine bio na popisu najbogatijih kineskih poslovnih ljudi.

Kineski tajkun Liu Han osuđen je na smrt. Sud u Hueiu proglasio je njega i njegovog brata Liu Weia krivima za organiziranje i vođenje zločina i ubojstava u mafijaškom stilu. Njih dvojica bili su među skupinom od 36 osoba optuženih za slične zločine, piše BBC.

Kineski rudarski magnat optužen za zločine u mafijaškom stilu

Pročitajte i ovo Kathleen Folbigg Kathleen Folbigg Majka provela 20 godina u zatvoru zbog ubojstva četvero djece: Napokon su otkrili od čega su umrla Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

Vjeruje se da je Han bio u vezi s bivšim kineskim šefom sigurnosti Zhou Yongkangom, a njegova kazna je, vjeruje se, dio šireg kažnjavanja korupcije povezane s Zhouom.

U presudi, među ostalim, stoji da su Liu Han i njegova skupini na organiziran način dolazili do financijskih dobitaka od ilegalnih aktivnosti. U više navrata počinili su ubojstva.

Liu, inače bivši šef rudarskog konglomerata Hanlonga, 2012. godine zauzeo je 148. mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih kineskih poslovnih ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene