Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacio se pod vlak

Milijarder se ubio zbog financijske krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački multimilijarder Adolf Merckle, vlasnik nekoliko tvrtki, između ostalih i farmaceutskog diva Ratiopharma, počinio je samoubojstvo bacivši se pod vlak zbog financijskih poteškoća uzrokovanih slomom globalnog financijskog sustava.

'Teška gospodarska situacija u kojoj su se zbog posljedica financijske krize našle njegove tvrtke i s time povezana nesigurnost i nemoć, slomili su strastvenog poduzetnika koji si je stoga oduzeo život', stoji u priopćenju obitelji Merckle objavljenog u utorak popodne. Merckle se u ponedjeljak navečer bacio pod vlak u blizni Ulma.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Merckelovo industrijsko carstvo kojem pored Ratiopharma pripada i Hedelberg Cement to djelomično i proizvođač specijalnih vozila Kaessbohrer, upao je, kako procjenjuju analitičari, u financijske neprilike nakon velikih gubitaka proizašlih iz spekulacija Volkswagenovim dionicama prošle jeseni, kao i pogrešnim kalkulacijama prilikom kupnje britanskog proizvođača cementa Hansona. 

Posljednjih tjedana Merckle je vodio pregovore s nekoliko banaka oko kredita u visini od pola miljarde eura. Adolf Merckle se s 9,2 milijarde dolara imutka nalazio na petom mjestu ljestvice najbogatijih Nijemaca i među 100 najbogatijih ljudi na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene