Yvon Chouinard
Yvon Chouinard Foto: Afp

Osnivač modne trgovine Patagonia, milijarder, daje svoju tvrtku u dobrotvorne svrhe u cilju borbe protiv klimatskih promjena.


Milijarder Yvon Chouinard, osnivač modne trgovine Patagonia kaže da je dao svoju tvrtku u dobrotvorne svrhe.

"Umjesto da iz prirode izvlačimo vrijednost i pretvaramo je u bogatstvo, mi koristimo bogatstvo koje Patagonia stvara da zaštitimo izvor", kazao je Chouinard.

Dodao je da će prema novoj vlasničkoj strukturi sav profit koji se ne reinvestira u vođenje poslovanja ići u borbu protiv klimatskih promjena, piše BBC.

To će iznositi oko 100 milijuna dolara (87 milijuna funti) godišnje, ovisno o stanju tvrtke.

Patagonia prodaje odjeću za planinarenje i drugu odjeću u više od 10 zemalja.

Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Posljedice klimatskih promjena već su očite: Mnoga područja pogođena su ekstremnim poplavama ili sušama

Ivan Güttler, zamjenik glavne ravnateljice DHMZ-a Sve niži vodostaji rijeka, a što tek slijedi? "Čekaju nas ekstremne temperature i suše''

Trgovina je osnovana 1973. godine, a procijenjeni prihod iznosio je 1,5 milijardi dolara ove godine, dok se neto vrijednost Chouinarda procjenjuje na 1,2 milijarde dolara.

Kalifornijska tvrtka već je donirala jedan posto svog godišnjeg profita lokalnim aktivistima i posvetila se održivim praksama.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju