Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastao se s Berishom

Milanović na proslavi 100. obljetnice neovisnosti Albanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović bio je na svečanoj proslavi 100. obljetnice albanske neovisnosti, nakon čega se sastao s tamošnjim predsjednikom vlade Salijem Bersihom.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović u srijedu je u Tirani sudjelovao na službenoj proslavi 100. obljetnice neovisnosti Albanije, nakon čega se sastao s predsjednikom albanske vlade Salijem Berishom.

Milanović je nazočio polaganju vijenaca kod spomenika Majci Albanije, što je jedan od vrhunaca proslave 100. obljetnice albanske neovisnosti. Nakon polaganja vijenaca, predsjednik hrvatske vlade sastao se sa svojim domaćinom Berishom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

>> Albaniji se smiješi status kandidata za članstvo u Europskoj uniji

Proslava neovisnosti počela je u utorak u lučkom gradu Vlori, gdje je osnivač moderne Albanije Ismail Qemali 28. studenoga 1912., u jeku I. balkanskog rata, koji je označio raspad Otomanskog imperija i stvaranje novih država na Balkanu, proglasio neovisnost Albanije.

U Vlori i Tirani u utorak je obljetnica neovisnosti proslavljena paradama, koncertima i brojnim drugim kulturnim događanjima.

Predsjednici albanske države i vlade Bujar Nishani i Sali Berisha u srijedu su podigli albansku zastavu i položili vijence na grob Ismaila Qemalija, nakon čega je u Tirani upriličena svečanost polaganja vijenaca na groblju nacionalnih junaka i kod spomenika Majci Albanije.

U nizu svečanosti, u srijedu je u Tirani otkriven i spomenik neovisnosti, a vrhunac proslave bit će velika parada u središtu Tirane u srijedu poslije podne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene