Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U estonskom zatvoru

Martić primio optužnicu za granatiranje Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem vođi pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću u estonskom je zatvoru uručena optužnica za raketiranje Zagreba, Karlovca i Jastrebarskog 1995.

Sutkinja koja vodi predmet Rajka Tomerlin-Almer potvrdila je kako je od estonskih vlasti dobila potvrdu da je Martić upoznat s optužnicom koju je protiv njega i Milana Čeleketića prije sedam godina podignulo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

'Ovo smatram običnom provokacijom i ne prihvaćam', napisao je rukom Martić na dokumentu koji je sutkinja jučer dobila iz Estonije. Iz dopisa je vidljivo da je Martić optužnicu odbio primiti i nije ju želio preuzeti, rekla je sutkinja, dodajući kako smatra da mu je ona uredno dostavljena pa se postupak može nastaviti.

>> Milanu Martiću potvrđena zatvorska kazna od 35 godina

Objasnila je da je riječ o optužnici koja još nije potvrđena jer je Martićev branitelj Dragutin Gajski na nju uložio prigovor o kojemu izvanraspravno vijeće ne može odlučivati dok se ne dostavi samom optuženiku.

'To je sada učinjeno i preostalo je čekati odluku vijeća. Ako optužnica bude potvrđena, od estonskih ću vlasti zatražiti privremeno izručenje i transfer optuženika kako bi mu se moglo suditi', rekla je sutkinja, koja ipak smatra kako je malo vjerojatno da će se to dogoditi, pogotovo ako za to bude trebao i Martićev pristanak. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene