Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv odluke Županijskog suda o obustavi kaznenog postupka protiv Milana Martića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva jer smatra da haaškom presudom, kojom je Martić proglašen krivim, nije u cijelosti riješen predmet optužnice toga državnog odvjetništva.


Budući da smatra kako se ne radi o presuđenoj stvari, Županijsko državno odvjetništvo je u žalbi predložilo da Vrhovni sud ukine to rješenje izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, kaže se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Vezani članci Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a USKOK podignuo optužnicu protiv istarskog političara: "Koristeći stranački autoritet zatražio od ravnatelja da primi dvije osobe koje ne ispunjavaju uvjete" Nasilje, ilustracija Rukama i nogama udarao trudnu ženu i prijetio joj, napao još jednu osobu udarivši je staklenom čašom u glavu

>> 'Zvončići' nad metropolom: Još imam kuglice u sebiHrvatskog državljana Milana Martića (1954) optužnica tereti da je 2. i 3. svibnja 1995. naredio raketiranje Grada Zagreba pri čemu je stradalo sedam civila a istodobno je veći broj građana zadobio tjelesne ozljede te su oštećene brojne zgrade, kulturni i drugi objekti i nastupila je materijalna šteta velikih razmjera.  Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu smatra da je Milan Martić već pravomoćno proglašen krivim presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju od 12. lipnja 2007. pa se u Republici Hrvatskoj više ne može provesti kazneni postupak.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu jer smatra da tom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju nije u cijelosti riješen predmet optužbe iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu slijedom čega se ne bi radilo o presuđenoj stvari pa je u žalbi predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske ukine pobijano rješenje, navodi se u priopćenju. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju