Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi odgovor SAD-a

Pompeo predstavio nove teške sankcije Iranu i poručio: "Promatrao sam iranske aktivnosti te noći. Imali su punu namjeru ubiti američke vojnike i diplomate"

Američki državni tajnik Mike Pompeo (Foto: AFP)
Američki državni tajnik Mike Pompeo (Foto: AFP) Foto: Afp
Predstavljajući nove sankcije Iranu, Mike Pompeo rekao je kako vjeruje da su iranske rakete srušile ukrajinski Boeing u kojem je poginulo 176 ljudi.

Američki državni tajnik Mike Pompeo, predstavljajući nove američke sankcije Iranu, optužio je tu državu, rekavši da su planirali ubojstva Amerikanaca kada su raketirali baze u Iraku, ali i da su krivi za rušenje ukrajinskog Boeinga 737 koji je pao u srijedu, nekoliko minuta nakon polijetenja iz Teherana. 

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Nove sankcije odnose se, između ostalog, na iransku građevinsku i tekstilnu industriju, rudarstvo, industriju željeza i čelika. Sankcije će se, prenosi Russia Today, odnositi i na neke iranske dužnosnike za koje Washington vjeruje da su sudjelovali u zadnjem iranskom napadu na američke baze. 

Pompeo je obrazložio kako smatra da su nove sankcije Iranu ispravan odgovor na nedavne događaje. 

"Promatrao sam iranske aktivnosti u regiji te noći. Imali su punu namjeru ubiti američke snage, bilo vojnike, bilo diplomate u regiji. Vjerujem da je odgovor predsjednika na to primjeren. Predsjednik je rekao da ne želimo rat. želimo da se Iran ponaša kao normalna zemlja", rekao je Pompeo, prenosi CNN

Američki državni tajnik rekao je i kako je SAD imao "informacije o prijetnjama" koje su ubrzale napad na generala Sulejmanija

Kazao je i kako SAD vjeruje da je vjerojatno da je Iran srušio ukrajinski avion.  

"Vjerujemo da su avion srušile iranske rakete", rekao je Pompeo u Bijeloj kući. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene