Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Montirani proces?

Odmetnuti Putinov tajkun izlazi iz zatvora prije vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihail Hodorkovski i Platonlebedev izaći će iz zatvora nekoliko mjeseci ranije.

Ruski vrhovni sud smanjio je kaznu nekadašnjem naftnom tajkunu Mihailu Hodorkovskom i njegovom poslovnom partneru Platonu Lebedevu, javlja RT.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Aleksej Navaljni U zatvoru više od 10 godina Rusi traže još 20 godina kazne za najistaknutijeg kritičara Putina: Optužuju ga za ekstremističke aktivnosti

Sud je odlučio da će Hodorkovski i Lebedev biti pušteni iz zatvora dva mjeseca ranije, u kolovozu, odnosno svibnju 2014. godine. Hodorkovski i Lebedev su 2010. godine osuđeni za krađu i pranje novca na po 14 godina zatvora. Kazne su poslije smanjene na 11 godina.

>> Europski sud: Slučaj Hodorkovski nije politički motiviran

Europski sud za ljudska prava 25. je srpnja odbacio žalbu Hodorkovskog vezanog za raniji proces koji se protiv njega vodio zbog utaje poreza. Hodorkovski je tvrdio da je njegovo zatvaranje 2005. godine bilo politički motivirano. ECHR je zaključio kako je moguće da su određeni vladini dužnosnici forsirali njihovo gonjenje, ali to ne znači da Hodorkovski ne bi ionako bio osuđen. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene