Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mihail Saakašvili pobijedio s 52,8 posto glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski čelnik Mihail Saakašvili pobijedio je na prijevremenim predsjedničkim izborima s osvojenih 52,8 posto glasova.

Manje od 50 posto glasova značilo bi da mora u drugi krug. Prema priopćenju izbornoga povjerenstva, još treba prebrojati šačicu prekomorskih biračkih mjesta, ali nije vjerojatno da bi taj rezultat mogao utjecati na konačni.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Salome Zurabišvili Vjerovali ili ne Gruzijska predsjednica u problemu zbog - putovanja: Prijeti joj čak i opoziv

Tisuće prosvjednika okupile su se u glavnome gruzijskom gradu i optužuju Saakašvilija za lažiranje izbora. 

<<Zapadni promatrači: Izbori u Gruziji bili su pošteni 

>> Saakašvili dobiva predsjedničke izbore u Gruziji?

No zapadni promatrači već su priopćili da su subotnji izbori bili uglavnom pošteni, što oporbi otežava osporavanje rezultata. Sjedinjene Države pozvale su oporbu da poštuje ocjenu promatrača.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da je glasovanje bilo umrljano "očitim pritiskom" na oporbu, a izvještaj zapadnih promatrača "brzoplet" i "površan".

Malo je vjerojatno da će gledište službene Moskve utjecati na stanje u Gruziji jer i gruzijska oporba na Rusiju uglavnom gleda sumnjičavo i podupire Saakašvilijevu prozapadnu orijentaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene