Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mianmar: Izaslanik UN-a sastao se s Aung San Suu Kyi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanik Ujedinjenih naroda u Mianmaru Ibrahim Gambari u nedjelju se sastao sa zatvorenom oporbenom čelnicom i dobitnicom Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi.

Gambari se u nedjelju vratio u Yangon nakon što se u udaljenom glavnome gradu Naypyitawu sastao s vođama vladajuće mianmarske vojne hunte, rekao je taj diplomat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Emotivan susret Oslobođena disidentica vidjela sina nakon 10 godina Slika nije dostupna Neće je osloboditi Mianmar: Vrhovni sud potvrdio kućni pritvor Suu Kyi

UN-ov izaslanik stigao je u Mianmar u subotu sa zadaćom da nagovori vladajuću vojnu huntu da prekine s nasilnim gušenjem prosvjeda kojima je cilj demokracija u zemlji što zadnjih 45 godina pamti samo vojnu vlast.

S predstavnicima hunte Gambari se sastao u subotu. Nakon povratka u Yangon odveden je u državnu rezidenciju na sveučilišnoj aveniji gdje se sastao s Suu Kyi, rekao je diplomat koji želi ostati anoniman.

Deseci pripadnika specijalne policije naoružani automatskim oružjem blokirali su prilaz državnoj rezidenciji u kojoj je oporbenjakinja u kućnome pritvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene