Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće je osloboditi

Mianmar: Vrhovni sud potvrdio kućni pritvor Suu Kyi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud Mianmara odbio je osloboditi oporbenu čelnicu i dobitnicu Nobelove nagrade Aung San Suu Kyi kućnog pritvora.

'Nije nam poznato zašto je žalba odbijena', komentirao je jedan od odvjetnika oporbene čelnice i glasnogovornik njezine stranke Nacionalne lige za demokraciju (LND). Dobitnica Nobelove nagrade za mir je u kolovozu 2009. osuđena na tri godine zatvora i prisilni rad jer je ugostila jednog Amerikanca koji je preplivao jezero do njezine kuće. Kazna joj je odmah promijenjena u produženje kućnog pritvora koji traje bez prekida od 2003. Prizivni sud je u listopadu potvrdio presudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalit će se Vrhovnom sudu Mianmar: Hunta odbila žalbu Aung San Suu Kyi Slika nije dostupna Kina i Rusija blaže prema Mianmaru? VIDEO: Vijeće sigurnosti UN-a sastalo se zbog Suu Kyi

Ona je od posljednje 21 godine života 15 provela u kućnom pritvoru. Njen priziv temeljio se na legitimnosti prijašnje presude, koja je donesena po odredbi iz ustava iz 1974. godine, a koja je 2008. promijenjena u novom ustavu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene