Stanovnici zapadnog Sibira u Rusiji u utorak su svjedočili još jednoj eksploziji meteorita u Zemljinoj atmosferi, koji je pritom osvijetlio čitavo noćno nebo.


Na društvenim mrežama se u utorak navečer pojavilo mnoštvo amaterskih snimki meteorita koji je izgorio u eksploziji, visoko u Zemljinoj atmosferi. Pritom je meteorit na trenutak osvijetlio noćno nebo, što su brojni Rusi uspjeli zabilježiti ponajviše kamerama postavljenim unutar vozila.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Misteriozan krater pojavio se na 'kraju svijeta'! Slika nije dostupna Nevjerojatna snimka bliskog susreta padobranca i meteorita!

Službene stranice grada Sajanogorska tvrde da je nebesko tijelo palo na područje regije Kakasija.

"U 18:37 sati na nebu iznad grada uočen je svjetleći leteći objekt, a nakon toga začula se i eksplozija. Naravno, to je popraćeno i blagim podrhtavanjem", rekao je Leonid Bjkov za lokalnu rusku TV postaju, a prenosi agencija Reuters.

Dodao je da eksplozija nije prouzročila štetu na gospodarskim i stambenim objektima u gradu. Svjedoci pada meteorita kažu da je nebo zasjalo na par sekundi te da se glasna eksplozija začula minutu poslije i da je pokrenula brojne alarmne sustave u automobilima diljem grada.

Lokalne vlasti izvjestile su kasnije da su ostaci meteorita uglavnom izgorjeli tijekom ulaska u Zemljinu atmosferu te da je na mjesto potencijalnog pada ostataka tog meteorita poslan tim stručnjaka.

Ruski mediji prenose da je snimljeni meteorit bio znatno manji od onog koji je pao pored ruskog grada Čeljabinska u veljači 2013. godine i koji je prouzročio znatno veću štetu.