Talijanski fotograf Iago Corazza poduzeo je hrabru misiju u duboke džungle Papue nove Gvineje kako bi posjetio možda posljednja pelemena koja su zadržala kanibalske obrede.


Saslušao je njihova svjedočanstva o jedenju ljudskog mesa. Kanibali naime bijelce smatraju preslanima, ali vole Japance.

Vezani članci Alberto Sanchez Gomez Strava u Španjolskoj: Mladić zadavio majku pa njezino tijelo raskomadao i pojeo, hranio i psa Slika nije dostupna Lubanja djevojke dokaz: Prvi doseljenici u Ameriku bili su ljudožderi!

Zajedno sa antropologinjom Olgom Ammann , Corazza je ta svjedočanstva zabilježio u nedavno objavljenoj knjizi. Tako možemo pročitati da 'je od Japanaca bolje jedino meso članova iz njihovog vlastitog plemena.'

Premda je kanibalizam na otoku zabranjen već više od 50 godina, u zabačenim područjima još uvijek postoje plemena koja ga prakticiraju u obredne svrhe. Takvi obredi u kojima se jede meso preminulog kako bi se u tijelo unijela njegova 'životna sila', doveli su do pojavljivanja smrtonosne Kuru ili vibrirajuće bolesti. Riječ je o bolesti koja napada moždane stanice, a zaraženi se trese te dobiva jake napadaje drhtavice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju