Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji kanibali

'Bijelci su preslani, najukusniji su Japanci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski fotograf Iago Corazza poduzeo je hrabru misiju u duboke džungle Papue nove Gvineje kako bi posjetio možda posljednja pelemena koja su zadržala kanibalske obrede.

Saslušao je njihova svjedočanstva o jedenju ljudskog mesa. Kanibali naime bijelce smatraju preslanima, ali vole Japance.

Pročitajte i ovo Gvineja, ilustracija tuga u Gvineji Minibus skrenuo u suprotni trak pa udario u kamion: Najmanje 25 poginulih u stravičnoj nesreći Slika nije dostupna Pojeli joj mozak Lubanja djevojke dokaz: Prvi doseljenici u Ameriku bili su ljudožderi!

Zajedno sa antropologinjom Olgom Ammann , Corazza je ta svjedočanstva zabilježio u nedavno objavljenoj knjizi. Tako možemo pročitati da 'je od Japanaca bolje jedino meso članova iz njihovog vlastitog plemena.'

Premda je kanibalizam na otoku zabranjen već više od 50 godina, u zabačenim područjima još uvijek postoje plemena koja ga prakticiraju u obredne svrhe. Takvi obredi u kojima se jede meso preminulog kako bi se u tijelo unijela njegova 'životna sila', doveli su do pojavljivanja smrtonosne Kuru ili vibrirajuće bolesti. Riječ je o bolesti koja napada moždane stanice, a zaraženi se trese te dobiva jake napadaje drhtavice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene