Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu u glavnom gradu Meksika da podizanje zidova neće riješiti probleme koje zemlje imaju s imigrantima.


Ona je time implicitno kritizirala američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu ideju o izgradnji zida na granici s Meksikom.

Vezani članci Slika nije dostupna Američki i meksički dužnosnici sastali se u Meksiku Slika nije dostupna OŠTRA PORUKA TRUMPU ''Žalim i osuđujem odluku američke vlade''

Govoreći u Mexico Cityju s meksičkim predsjednikom Enriqueom Pena Nietom, Merkel je rekla da je povijest pokazala da su carstva bila uspješna samo onda kada su uspijevala izgraditi dobre odnose sa susjedima i regulirati kretanja stanovništva.

Puno je važnije rješavati uzroke masovnih odlazaka ljudi, rekla je Merkel.

Trump je obećao izgraditi zid na više od 3.000 kilometara granice s Meksikom kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju kao i protok droga.

Uz to, obećao je prisiliti Meksiko da plati za izgradnju. Meksička vlada odbacila je tu ideju.

Angela Merkel je priznala kako postoji problem i naglasila da se protiv njega treba boriti. "To je veliki izazov, ali neće biti moguće riješiti probleme jačanjem graničnih konstrukcija", rekla je. (Hina)