Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je zatražila bolju razmjenu obavještajnih podataka između europskih država, nakon serije terorističkih napada u Francuskoj.


Ona je naglasila da se razmjena takvih podataka treba poboljšati i sa zemljama izvan Europske unije.

Vezani članci Novac iz EU: Komu ide koliko? - 6 Čak 1165 stranica Nacionalnog plana odlazi u Bruxelles: Istražili smo u što će Vlada ulagati Slika nije dostupna Nedjelja je dan kad Europa pokazuje koliko je ujedinjena!

Ministri unutarnjih poslova zemalja EU-a u nedjelju će, zajedno sa svojim kolegom iz SAD-a Ericom Holderom razgovarati o tome kako se bolje nositi s terorističkim prijetnjama.

Objavljen razgovor terorista s taocima u trgovini

Merkel, koja će istog dana u Parizu sudjelovati na mimohodu kojim će biti odana počast žrtvama terorističkih napada, kazala je da, iako njemačke obavještajne službe dobro rade svoj posao, postoji prostor za poboljšanje. Sugerirala je pritom da se poveća proračun za policijske i sigurnosne snage.

"Postoji stalna potreba za akcijom", kazala je u Hamburgu, rekavši kako je impresionirana zajedništvom francuskog naroda te kako svojom nazočnošću u Parizu želi poslati signal o francusko-njemačkom prijateljstvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook