Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stalna potreba za akcijom

Merkel traži bolju razmjenu obavještajnih podataka između zemalja EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je zatražila bolju razmjenu obavještajnih podataka između europskih država, nakon serije terorističkih napada u Francuskoj.

Ona je naglasila da se razmjena takvih podataka treba poboljšati i sa zemljama izvan Europske unije.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Slika nije dostupna Milijun ljudi u marševima Nedjelja je dan kad Europa pokazuje koliko je ujedinjena!

Ministri unutarnjih poslova zemalja EU-a u nedjelju će, zajedno sa svojim kolegom iz SAD-a Ericom Holderom razgovarati o tome kako se bolje nositi s terorističkim prijetnjama.

Objavljen razgovor terorista s taocima u trgovini

Merkel, koja će istog dana u Parizu sudjelovati na mimohodu kojim će biti odana počast žrtvama terorističkih napada, kazala je da, iako njemačke obavještajne službe dobro rade svoj posao, postoji prostor za poboljšanje. Sugerirala je pritom da se poveća proračun za policijske i sigurnosne snage.

"Postoji stalna potreba za akcijom", kazala je u Hamburgu, rekavši kako je impresionirana zajedništvom francuskog naroda te kako svojom nazočnošću u Parizu želi poslati signal o francusko-njemačkom prijateljstvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene