Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U interesu izbjeglica

Merkel: Integrirati izbjeglice u ruralnim područjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi izbjeglice koje namjeravaju izgraditi nov život u Njemačkoj trebale ostati otvorene mogućnosti života u rijetko naseljenim područjima, prije nego u velikim gradovima i pokažu malo znatiželje u pogledu njemačke kulture.

"Očekujemo da oni koji su došli ovamo slijede naše zakone te da pokažu malo znatiželje u pogledu našeg načina života", rekla je Angela Merkel u tjednom video prilogu objavljenome u subotu.

Pročitajte i ovo Ilustracija stručnjak upozorava Nisu svi svjesni onoga što je na kocki: "Ako Ukrajina izgubi, milijuni izbjeglica stižu u Europu" Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu"

Njemačka je od 2015. primila više od milijun migranata i izbjeglica i bori se s političkim i društvenim pritiskom koji dolazi s integracijom novopridošlih migranata širom zemlje. Merkel je priznala da mnogi migranti radije žele živjeti u velikim gradovima, no naći smještaj ondje često može biti teško.

"Stoga savjetujem da ostaju u ruralnim područjima ... gdje je možda na prvi pogled neprivlačno", rekla je Merkel. "Zbog toga često na tim mjestima ljudi mogu bolje paziti na interese izbjeglica i integrirati ih", dodala je. Merkel je rekla da novopridošlice u Njemačku trebaju prigrliti "vrijednosti koje ova zemlja njeguje: toleranciju, otvorenost, vjersku slobodu i slobodu izraza". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene