Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Profesor demokracije'

Merkel: Joachim Gauck novi predsjednik Njemačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka vladajuća koalicija i oporba izabrale su 72-godišnjeg Joachima Gaucka, protestantskog pastora i bivšeg aktivistu i borca za ljudska prava u bivšem DDR-u, za idućeg predsjednika države, izvijestila je u nedjelju njemačka kancelarka Angela Merkel.

Koalicija CDU/CSU Angele Merkel i njihovi liberalni saveznici FDP, potom Socijal-demokratska stranka i Zeleni raspolažu velikom većinom za izbor Gaucka na mjesto predsjednika države, pošto je u petak dotadašnji predsjednik Christian Wulff podnio ostavku zbog korupcije.

Gauck je bio kandidat SPD-a i Zelenih u lipnju 2010. u utrci za predsjedničko mjesto. Tada je bio Wulffov protukandidat. Gauck je, kako je njemačka kancelarka na konferenciji za novinare istaknula, 'profesor demokracije' te u Njemačkoj uživa veliku popularnost. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi prate stanje u Americi JEDAN RAZLOG Njemački predsjednik priznao zašto ga zabrinjava moguća pobjeda Trumpa Slika nije dostupna Treba biti oprezan Pariški napadi produbili podijeljenost Europe prema imigraciji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene