Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi prate stanje u Americi

JEDAN RAZLOG Njemački predsjednik priznao zašto ga zabrinjava moguća pobjeda Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački predsjednik Joachim Gauck izrazio je zabrinutost mogućnošću pobjede republikanskog kandidata za Bijelu kuću Donalda Trumpa, kojeg naziva "nepredvidljivim", kao i opasnošću od autokracije u SAD-u, u intervjuu objavljenom ovog vikenda.

Nismo u mogućnosti reći što bi mogli očekivati od Donalda Trumpa kao predsjednika i to za mene predstavlja problem, kao i za brojne osobe, kako u SAD-u tako i ovdje", izjavio je Gauck u najnovijem izdanju njemačkog tjednika Der Spiegel.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"Njegova nepredvidljivost" je razlog zabrinutosti, dodao je on.

Sve informacije o američkim izborima pratite na portalu Dnevnik.hr i Novoj TV. "Zabrinut sam gledajući što se događa u Washingtonu", kazao je još njemački predsjednik čije su ovlasti više počasne prirode ali čija se stajališta respektiraju u zemlji.

Gauck je izrazio nadu da će "američka demokracija nastaviti funkcionirati".

Ishod američkih predsjedničkih izbora 8. studenoga mogao bi biti vrlo tijesan. Najnovije ankete ABC/Washington Posta daju pet bodova prednosti demokratkinji Hillary Clinton (48% - 43%) naspram Trumpa na nacionalnoj razini, ali prosjek različitih anketa ukazuje na tješnji ishod. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene