Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Merkel i Berlusconi nisu suglasni u svezi s europskim fondom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel i talijanski premijer Silvio Berlusconi potvrdili su u ponedjeljak navečer u Berlinu da ne misle isto o potrebi osnivanja europskog fonda kojim bi se bankama pomoglo da svladaju financijsku krizu.

Njemačka kancelarka i predsjednik talijanske vlade koji su razgovarali tijekom večere planirane puno prije nego je izbila kriza, izjavili su da žele 'jedinstven' pristup u borbi s potresima na tržištu.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne"

No Angela Merkel je opetovala svoje protivljenje prijedlogu Silvija Berlusconija da se osnuje zajednički fond dvadeset sedam zemalja Europske unije kako bi se njezinim financijskim ustanovama pomoglo da prebrode krizu.

'Svi smo suglasni da nam treba jedinstven pristup jer pripadamo istom monetarnom području', rekla je.

'To uključuje tijesnu suradnju', kazala je, dodavši: 'naravno, svaka zemlja mora se u svezi s time sučeliti sa svojom vlastitom odgovornosti'. 

>> Merkel: Vlada radi na spašavanju Hypo Real Estatea

Berlusconi je, kao što je učinio i na mini summitu četvorice europskih 'velikana' održanog u subotu u Parizu, pozvao na osnivanje europskog fonda za pomoć financijskom sustavu.

'Predložio sam i još uvijek mislim da bismo, budući da imamo zajedničku valutu, mogli zajednički djelovati u rješavanju te krize, podupirati financijski sustav i jamčiti našim građanima da nitko neće trpjeti gubitke zbog te krize', rekao je Berlusconi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene