Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobroćudni tumor bubrega

Trump posjetio suprugu: "Operacija je uspješno obavljena, Melania je pozitivnog duha"

Donald i Melania Trump (Foto: AFP)
Donald i Melania Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump poručio je da se njegova supruga Melania dobro oporavlja nakon jučerašnjega operativnog zahvata na bubregu i da je pozitivnog duha.

Donald Trump suprugu je posjetio u vojnoj bolnici Walter Reed u Marylandu u predgrađu Washingtona, gdje se oporavlja nakon jučerašnje operacije.

Pročitajte i ovo Susret Donalda Trumpa i Haviera Mileija Upoznao svoju inspiraciju VIDEO Nadimak mu je Luđak, a sada je konačno upoznao svog uzora! Pogledajte srdačan susret američkog i argentinskog Trumpa: "Predsjedniče!" Mark Rutte Jasna poruka Glavni kandidat za novog tajnika NATO-a: "Prestanimo cviliti i zanovijetati"

"Operacija je uspješno obavljena, Melania je pozitivnog duha. Hvala svima koji joj upućuju dobre želje", tvitao je Trump prije odlaska helikopterom iz Bijele kuće u posjet supruzi.

U kratkome priopćenju iz Bijele kuće stoji da će američka prva dama u bolnici na oporavku ostati cijeli tjedan. Operacija je planirana i dogovorena puno ranije.

"Jutros je prva dama Melania Trump bila na embolizaciji dobroćudnog tumora bubrega. Operativni zahvat protekao je uspješno i bez komplikacija", izvijestila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica.

U priopćenju Bijele kuće stoji i da se Melania raduje "potpunom oporavku kako bi mogla nastaviti s programom usredotočenim na pomaganje djeci, koji je započela prošli tjedan".

Arterijska embolizacija zahvat je koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora. Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene