Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmara se u Bijeloj kući

Melania Trump otpuštena iz bolnice: ''Odmara i vedra je duha"

Melania Trump (Foto: AFP)
Melania Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Prva dama Melania Trump otpuštena je u subotu iz bolnice pet dana nakon što je bila podvrgnuta operaciji bubrega zbog dobroćudnog tumora.

Melania Trump vratila se u Bijelu kuću gdje se "odmara i vedra je duha", navodi se u priopćenju iz njezina ureda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

U izjavi se dodaje da je ured primio tisuće poziva i elektroničkih poruka s dobrim željama za brz oporavak gospođe Trump.

"Svima zahvaljujemo", navodi ured.

Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj Melaniji Trump izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

Predsjednik Donald Trump nekoliko je puta posjetio suprugu tijekom tjedna i zahvalio je u utorak na Twitteru svima koji su joj iskazali "mnogo ljubavi i podrške".

Arterijska embolizacija je zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora. Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene