Melania Trump (Foto: AFP)
Melania Trump (Foto: AFP)

Supruga američkog predsjednika Melania Trump preskočit će ovotjedni summit G7 u Quebecu, a ne planira ni nazočiti summitu najavljenom za 12. lipnja u Singapuru sa Sjevernom Korejom, priopćila je u nedjelju Bijela kuća.


Prva dama SAD-a nije viđena u javnosti od 10. svibnja, kada su ona i predsjednik Donald Trump u vojnoj bazi Andrews dočekali tri Amerikanca koji su pušteni iz zatvora u Sjevernoj Koreji.

Melania Trump 14. svibnja podvrgnuta je kirurškom zahvatu zbog dobroćudnog tumora, te je puštena iz bolnice 19. svibnja. Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj supruzi američkog predsjednika izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

"Ona neće prisustvovati sastanku G7 i ne planira putovati u Singapur u ovom trenutku", rekla je njezina glasnogovornica Stephanie Grisham u e-mailu u nedjelju.

Bijela kuća objavila je u nedjelju navečer da će predsjednik i prva dama u ponedjeljak na prijemu koji nije otvoren za novinare ugostiti obitelji članova državnih službi koji su ubijeni na dužnosti.

Prošle srijede Melania Trump preko Twittera je odgovorila na spekulacije o svojoj odsutnosti iz javnosti.

"Vidim da mediji rade prekovremeno spekulirajući o tome gdje sam i što radim. Budite mirni, ovdje sam u Bijeloj kući sa svojom obitelji, osjećam se sjajno i naporno radim za dobrobit djece i američkog naroda", napisala je. (Hina)