Melania Trump (Foto: AFP)
Melania Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Supruga američkog predsjednika Melania Trump preskočit će ovotjedni summit G7 u Quebecu, a ne planira ni nazočiti summitu najavljenom za 12. lipnja u Singapuru sa Sjevernom Korejom, priopćila je u nedjelju Bijela kuća.


Prva dama SAD-a nije viđena u javnosti od 10. svibnja, kada su ona i predsjednik Donald Trump u vojnoj bazi Andrews dočekali tri Amerikanca koji su pušteni iz zatvora u Sjevernoj Koreji.

Vezani članci Melania Trump, Donald Trump i Jill Biden Na prvi pogled toliko različite, ali tako slične - jedan detalj iz prošlosti otkrio što je zajedničko prvim damama SAD-a Donald Trump na dan gubitka izbora Dok cijeli svijet čeka što će učiniti Trump, on danas ponovno otišao na golf: Melania ga nagovara da prihvati poraz

Melania Trump 14. svibnja podvrgnuta je kirurškom zahvatu zbog dobroćudnog tumora, te je puštena iz bolnice 19. svibnja. Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj supruzi američkog predsjednika izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

"Ona neće prisustvovati sastanku G7 i ne planira putovati u Singapur u ovom trenutku", rekla je njezina glasnogovornica Stephanie Grisham u e-mailu u nedjelju.

Bijela kuća objavila je u nedjelju navečer da će predsjednik i prva dama u ponedjeljak na prijemu koji nije otvoren za novinare ugostiti obitelji članova državnih službi koji su ubijeni na dužnosti.

Prošle srijede Melania Trump preko Twittera je odgovorila na spekulacije o svojoj odsutnosti iz javnosti.

"Vidim da mediji rade prekovremeno spekulirajući o tome gdje sam i što radim. Budite mirni, ovdje sam u Bijeloj kući sa svojom obitelji, osjećam se sjajno i naporno radim za dobrobit djece i američkog naroda", napisala je. (Hina)