Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švicarska je Meksiku vratila 73 milijuna američkih dolara s bankovnih računa povezanih s bratom bivšeg meksičkog predsjednika Carlosa Salinasa, za koji se sumnja da je kriminalnog porijekla.


Zamjenik meksičkog glavnog državnog odvjetnika Jose Luis Santiago Vasconcelos u četvrtak je izvijestio da će preostalih milijun dolara uskoro biti pohranjeno u državnu blagajnu.

Vezani članci Slika nije dostupna Najsiromašnijem predsjedniku nude milijun dolara za staru Bubu, pogodite što će s njima! Slika nije dostupna HUP: Neprihvatljiva je lakoća kojom izostaje odgovornost predsjednika HGK

Švicarska je prošlog mjeseca objavila da će dio novca koji je povezan s Raulom Salinasom, bratom bivšeg meksičkog predsjednika Carlosa Salinasa, vratiti Meksiku jer je očito riječ o novcu kriminalnog porijekla.

Švicarska je krajem 1995. zamrznula više od 130 milijuna dolara s bankovnih računa u toj zemlji i Londonu koji su povezani s Raulom Salinasom. Novac je blokiran nakon što su istražitelji posumnjali u pranje novca.

Raul Salinas izjavio je da su mu novac dali poslovni partneri za investicijski fond.