Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Meksiku vraćen "prljavi novac" brata bivšeg predsjednika Salinasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska je Meksiku vratila 73 milijuna američkih dolara s bankovnih računa povezanih s bratom bivšeg meksičkog predsjednika Carlosa Salinasa, za koji se sumnja da je kriminalnog porijekla.

Zamjenik meksičkog glavnog državnog odvjetnika Jose Luis Santiago Vasconcelos u četvrtak je izvijestio da će preostalih milijun dolara uskoro biti pohranjeno u državnu blagajnu.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Švicarska je prošlog mjeseca objavila da će dio novca koji je povezan s Raulom Salinasom, bratom bivšeg meksičkog predsjednika Carlosa Salinasa, vratiti Meksiku jer je očito riječ o novcu kriminalnog porijekla.

Švicarska je krajem 1995. zamrznula više od 130 milijuna dolara s bankovnih računa u toj zemlji i Londonu koji su povezani s Raulom Salinasom. Novac je blokiran nakon što su istražitelji posumnjali u pranje novca.

Raul Salinas izjavio je da su mu novac dali poslovni partneri za investicijski fond.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene