Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U meksičkoj državi Michoacan u petak je pronađeno šest obezglavljenih tijela, a potom su iz zasjede ubijena petorica, a ranjena sedmorica federalnih policajaca.


Šest tijela s odrubljenim glavama pronađena su na ulazu u grad Acahuato, a žrtve još nisu identificirane, izvijestilo je tužiteljstvo. Tajnik javne sigurnosti Minerva Bautista izvijestio je da je nešto kasnije u petak skupina od najmanje desetak naoružanih muškaraca na autocesti u blizini grada Maravatio napala konvoj federalne policije, pucajući na njihova vozila s nadvožnjaka. Od sedmorice ranjenih policijskih časnika dvojica su u teškom stanju.

>> Meksiko: 18 pacijenata ubijeno u obračunu narko kartela

Vezani članci Slika nije dostupna 2010. godina najkrvavija za Ciudad Juarez Slika nije dostupna Meksička vojska ubila šefa jednog od najvećih narkokartela

Michoacan na zapadu Meksika kolijevka je kartela La Familia kojeg vlasti okrivljuju za niz nedavnih stravičnih zločina i ubojstva policajaca i vojnika. Iz te države dolazi i meksički predsjednik Felipe Calderon koji je po preuzimanju dužnosti krajem 2006. u borbu protiv tamošnjeg narko kartela poslao tisuće federalnih policajaca i vojnika. U nasilju povezanom s drogom u Meksiku je od tada ubijeno više od 15.000 ljudi. (Hina)