Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 43 mrtvih

PAKAO NA ZEMLJI: Pucačina trajala 3 sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina poginulih bili su članovi kartela.

Najmanje 43 ljudi, uglavnom pripadnika kartela, izgubilo je život u petak u sukobima na zapadu Meksika, javlja BBC. Vjeruje se da je nasilje povezano s drogom, a u sukobima je poginuo najmanje jedan policijski službenik.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Slika nije dostupna Borba narkokartela za vlast U sukobima zatvorenika u Meksiku najmanje 44 poginula

Okršaji su izbili u Tanhuatu, petstotinjak kilometara od Ciudad de MexicaObračun je trajao oko tri sata, a veći broj oružja pronađen je na mjestu događaja, uključujući i više od 30 pušaka.

Tanhuato, grad s 15.000 stanovnika, blizu je Yurecuara, u državi Michoacanu, gdje je prošlog tjedna na predizbornom skupu ubijen kandidat ljevice na lokalnim izborima, bivši zapovjednik meksičke milicije za samoobranu.

VIDEO Gnjev i očaj: Već 7 mjeseci ne zna se gdje je više od 40 otetih studenata!

Grad je također blizu države Jalisca, gdje je vlada zadnjih tjedana rasporedila velik broj snaga za borbu s narkokartelom Jalisco Nueva Generacion koji sve češće izvodi spektakularne napade na vlasti. Taj je kartel od ožujka ubio dvadesetak policajaca i vojnika.

Identitet napadača koji su sudjelovali u ovim sukobima nije poznat, navodi agencija Reuters. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene