Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s članovima organiziranog kriminala

Meksiko: 15 mrtvih u napadima na sigurnosne snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica vojnika, petorica policajaca i osmorica napadača izgubili su život u trima napadima pripadnika organiziranog kriminala na sigurnosne snage u meksičkim državama Nuevo Leonu i Michoacanu, priopćile su mjesne i savezne vlasti.

Trojica policajaca ubijena su iz zasjede u San Nicolas de los Garzi (Nuevo Leon), u aglomeraciji Monterreyja, drugog po veličini grada u Meksiku, rekao je Fabian Adame, glasnogovornik vlasti u San Nicolas de los Garzi, gradu s petstotinjak tisuća stanovnika. U Nuevo Leonu i susjednoj državi Tamaulipasu vlada nesigurnost čije uzroke vlast vidi u ratu dviju suparničkih organizacija za krijumčarenje droge. U državi Michoacanu, napadači su u petak pucali na petoricu agenata savezne policije, pokraj luke Lazaro Cardenasa, na obali Tihog oceana i pritom su ubili dvojicu, a trojicu ranili, rekao je glasnogovornik državnog tužiteljstva Jonathan Arredondo.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

>> Meksiko: Pronađeno šest obezglavljenih tijela

Dvojica vojnika i osam osoba za koje se sumnja da su kriminalci, ubijeni su u srijedu u pucnjavi u Anahuacu, u državi Nuevo Leonu, po ministarstvu obrane. Vojnike su napali naoružani napadači koji su bili u sedam vozila. U ratu narkokartela poginulo je više od 15.000 ljudi u Meksiku, po podacima koje su objavile vlasti, otkako je Felipe Calderon koncem 2006. stupio na predsjedničku dužnost, unatoč raspoređivanju više od 50.000 vojnika kao pojačanje policiji. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene