Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fizički obračun suca u Meksiku s dvojicom kolega, u sudnici pred svjedocima, snimljen je nadzornom kamerom.


Meksički sudac Miguel Angel Falcon ustao je tijekom jedne sjednice sa stolca, prišao kolegi i udario ga, zatim se uputio prema drugom kolegi te udario i njega, objavio je AP. Šaketanje korpulentnog suca snimljeno je nadzornom kamerom.

Vezani članci Policijske lisice, ilustracija Napad u Splitu: Policajca tijekom intervencije zbog nasilja u obitelji ugrizao pit bull, 28-godišnji vlasnik uhićen Tomislav Debeljak Hrvatsko novinarsko društvo osudilo napad Tomislava Debeljaka na novinara Nove TV: "Ispod svake razine"

>> Sudac mu zabranio da ima djecu!

Sudac Miguel Angel Falcon, fizički je nasrnuo na svoje kolege. Golim je rukama u punoj sudnici udario dvojicu, što su i zabilježile nadzorne kamere.

Sudačko vijeće kaže da je osramotio cijelu njihovu struku i da će možda biti i opozvan.

Sudac Falcon naljutio se na kolegu suca Rubena Jassoa. U jednom ga je trenutku nazvao glupim, a potom se razbjesnio kad ga je Jasso optužio da ga je uvrijedio.

Nakon napada, Falcon je izrazio žaljenje. 'Tužan sam, sramim se i kajem se. Želim ponuditi iskrenu ispriku društvu i medijima', rekao je sudac. Nije poznato zašto je šakama 'počastio' i drugog kolegu.

Odvjetnik Miguel Angel Rosete, koji je svjedočio ovom događaju, smatra kako bi sudac nakon ovakvog ispada trebao dati ostavku. 'Nedostatak discipline i hirovitost tog čovjeka prekinulo je veoma važno zasjedanje. Pretvorio se u čovjeka iz pećine te bi zbog principa digniteta i etike trebao dati ostavku na sudačko mjesto', zaključuje Rosete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook