Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da njegov planirani pogranični zid s Meksikom ne mora biti podignut duž čitave granice, ali da mora omogućiti policajcima da vide kroz njega, a nije isključio ni mogućnost postavljanja solarnih panela uz njega.


Predsjednik Donald Trump smatra da nije potrebno dizati zid duž cijele granice, jer prirodne zapreke na mnogim dijelovima onemogućuju prijelaz. Dovoljno bi bilo samo oko 700 do 900 milja (1126 do 1448 kilometara).

Vezani članci Ivanka Trump i Jared Kushner - 3 Godinama je sablažnjavala odnosom s ocem, a teško je podnijela veliku promjenu koja je utjecala na njezinu obitelj Slika nije dostupna Amerika kreće s izgradnjom zida prema Meksiku

Također je naglasio da je važno da zid bude proziran kako bi pogranična policija kroz njega vidjela i objasnio zašto.

Pripadnici narkokartela bacaju "velike vreće droge preko zida" te "ako imate ljude na drugoj strani zida, ne vidite ih, pogode vas u glavu s 27 kilograma robe. S tim je gotovo", rekao je Trump pa zaključio "Koliko god zvučalo ludo, treba vam proziran zid".

A ne bi bilo loše postaviti ni solarne panele, dosjetio se američki predsjednik.

Novinarima koji ga prate u Air Force Oneu naglasio je da predlaže izradu solarnih panela duž granice radi stvaranja izvora obnovljive energije.

"Ozbiljno razmatramo da podignemo solarni zid", rekao je američki predsjednik.