Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriv oblak pepela

Međunarodni zračni promet u travnju pao za 2,4 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islandski pepeo je paralizirao zračni promet, zbog čega je međunarodni zračni putnički promet u travnju smanjen za 2,4 posto.

Međunarodni zračni putnički promet pao je za 2,4 posto u travnju, zbog oblaka pepela izazvana islandskim vulkanom koji je omeo zračni promet, objavila je Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA).

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

'Pad zračnog prometa prekinuo je rast u sektoru', ocijenila je IATA u priopćenju. 'Oblak pepela pogodio je prijevoznike u svim regijama', ocijenio je Giovanni Bisignani, glavni direktor udruge koja zastupa 230 zračnih kompanija i osigurava 93 posto komercijalnog prometa.

Islandski vulkan Eyjafjoll ponovno se aktivirao 14. travnja, izbacujući velike količine pepela koji je paralizirao zračni promet u travnju u Europi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene