Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ga u svojim rukama

Međunarodni kazneni sud od interpola traži 'crvenu' tjeralicu za Gadafija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) objavio je da od Interpola traži izdavanje 'crvene' tjeralice za libijskoga vođu Moamera Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama te šefa obavještajaca Abdulaha al-Senusija.

Crvena tjeralica Interpola koristi se za uhićenje i ekstradiciju traženih osoba na osnovu naloga za uhićenje. Osobe na koje se odnosi takva tjeralica traže nacionalna pravosuđa ili Međunarodni kazneni sud, a Interpol treba pomagati nacionalnim policijama u identificiranju i lociranju tih osoba, radi uhićenja i izručenja.

Za svu je trojicu ICC u lipnju izdao naloge za uhićenje za zločine protiv čovječnosti. Tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo izjavio je kako želi da Interpol izda crvenu tjeralicu za Moamera Gadafija zbog zločina protiv čovječnosti. 'Uhićenje Gadafija pitanje je vremena', rekao je Moreno-Ocampo. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Slika nije dostupna LICE S TJERALICE Evo što slijedi ako se Todorić do ponedjeljka ne pojavi u Hrvatskoj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene