Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvjedev: Putin bi bio premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dmitrij Medvjedev kojega je ruski predsjednik Vladimira Putin najavio kao svoga mogućeg nasljednika, rekao je da bi htio da Putin postane premijer u budućoj vladi, nakon što prođu predsjednički izbori.

Putin je za predsjednika u ponedjeljak predložio Medvjedeva, svoga dugogodišnjeg suradnika iz Sankt Peterburga. Na taj će način Medvjedev gotovo sigurno pobijediti na predsjedničkim izborima u ožujku iduće godine, javlja Reuters, jer je Putin veoma popularan i ankete pokazuju da će Rusi poduprijeti njegov izbor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički kandidat Jedinstvena Rusija službeno nominirala Putina Slika nije dostupna Hebrang još nije odlučio 'Odluka o mojoj kandidaturi nije došla preko noći'

Analitičari kažu da bi Medvjedev, pravnik koji nema vlastite
političke baze, dopustio Putinu da vlada iz sjene.

"Dok izražavam spremnost biti kandidat na predsjedničkim izborima, njega pozivam da pristane voditi rusku vladu nakon izbora za novoga predsjednika", rekao je.

Medvjedev je još jasno rekao i da je njegova nominacija tijesno povezana s potrebom da se nastavi Putinova politika koja je dovela do većeg poštovanja svijeta prema Rusiji. Naglasio je da mu je prioritet povećanje prihoda svih stanovnika.

"Rusija je sada drukčija, snažnija je i bogatija", rekao je. "Poštuju nas i slušaju. Ne ponašaju se prema nama kao da smo školarci", rekao je.

Njemačka kancelarka Angela Merkel obavijestila je Putina da će surađivati s Medvjedevim ako se uspješnom pokaže njegova kandidatura za ruskoga predsjednika, javio je dpa.

Merkel i Putin razgovarali su telefonski u ponedjeljak navečer, rekao je glasnogovornik njemačke vlade Ulrich Wilhelm.

"Rekla je da će s njime dobro surađivati izaberu li ga", rekao je Wilhelm.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene