Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin podržao je kandidaturu prvog potpredsjednika ruske vlade Dmitrija Medvjedeva za predsjednika Rusije na izborima koji će se održati 2. ožujka iduće godine.


"On i ja se jako dobro znamo već 17 godina i u cjelosti i potpuno podržavam taj prijedlog", rekao je Putin.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Jelena Pavičić Vukičević predala potpise: "Ovi vrijedni ljudi jamče sigurnost i stabilnost svih zagrebačkih projekata“ Vladimir Putin (Foto: Dnevnik.hr) Svi na godišnji: Putin će prvih deset dana svibnja proglasiti neradnima da pokuša suzbiti širenje koronavirusa

42-godišnjeg Medvjedeva su kao zajedničkog kandidata za predsjednika predložili vladajuća Jedinstvena Rusija, Pravedna Rusija, Poljoprivredna stranka i Građanska snaga.

Jedinstvena Rusija održat će kongres stranke 17. prosinca i očekuje se da će tada službeno nominirati Medvjedeva kao svog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Medvjedev se rodio 14. rujna 1965. u Lenjingradu i završio je pravo na Lenjingradskom državnom sveučilištu 1987. Predavao je na Sveučilištu u Sankt Petersburgu od 1990. do 1999., kada je prešao u administraciju vlade.

Od 2000. je u vrhu uprave ruskog plinskog giganta Gazproma, gdje i danas obnaša dužnost predsjednika odbora direktora.

U studenome 2005. imenovan je za prvog potpredsjednika ruske vlade.