Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio na Telegramu

Medvedev opleo po Britancima i Nijemcima: "Ovi nas moroni aktivno guraju prema trećem svjetskom ratu"

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u nedjelju je sugerirao da bi britanski vojnici zaduženi za obuku ukrajinskih vojnika u Ukrajini bili legitimne mete ruskih snaga, kao i njemačke tvornice koje proizvode projektile Taurus ako opskrbljuju Kijev.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da bi britanski vojnici koji su zaduženi za obuku ukrajinskih vojnika mogli biti legitimne ruske mete. 

Medvedev, na dužnosti zamjenika predsjednika Vijeća za nacionalnu sigurnost Rusije koji je postao sve ratoborniji i protuzapadni političar ruske politike, izjavio je da takvi koraci Zapada vode u treći svjetski rat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Borbeni avion U Hrvatsku stiže prvi Rafale: "Imat ćemo povijesni dan, sve ide prema planu"

U objavi na Telegramu, Medvedev je prvo usmjerio svoj bijes prema nedavno imenovanom britanskom ministru obrane Grantu Shappsu, koji je u novinskom intervjuu rekao da London želi rasporediti vojne instruktore u Ukrajinu, uz obuku ukrajinskih oružanih snaga u Britaniji ili drugim zapadnim zemljama kao do sada.

"Ovo će pretvoriti njihove instruktore u zakonitu metu naših oružanih snaga", napisao je Medvedev na Telegramu. "Dobro shvaćajući da će biti nemilosrdno uništeni. I ne kao plaćenici, već upravo kao britanski NATO specijalci."

Zatim se Medvedev usredotočio na Njemačku, osuđujući one koji žele da Berlin opskrbljuje Ukrajinu raketama Taurus koje bi mogle pogoditi ruski teritorij i pokušati ograničiti Moskvu da opskrbljuje svoje vojnike.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Osvrnuo se na nedavne događaje VIDEO Dramatičan Vučić obratio se na Instagramu: "Iza nas je sedam najtežih dana u posljednjih 15 godina"

"Oni kažu da je to u skladu s međunarodnim pravom. Pa, u tom slučaju, udari na njemačke tvornice u kojima se proizvode te rakete također bi bili u potpunosti u skladu s međunarodnim pravom", rekao je Medvedev.

"Ovi nas moroni aktivno guraju prema trećem svjetskom ratu", rekao je Medvedev.

Shapps: više obuke u Ukrajini

Pojačana britanska vojna obuka ukrajinskih vojnika mogla bi se preseliti u ratom razorenu zemlju prema planovima koje je otkrio novi ministar obrane Grant Shapps, prenosi agencija dpa u nedjelju.

Shapps je rekao da je razgovarao sa zapovjednicima vojske o premještanju "više obuke" u Ukrajinu i pozvao britanske obrambene tvrtke da uspostave proizvodnju u zemlji.

U razgovoru za novine The Sunday Telegraph, Shapps – koji je krajem kolovoza preuzeo portfelj obrane od Bena Wallacea – rekao je da je također razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o pomoći Kraljevske mornarice u obrani komercijalnih brodova u Crnom moru

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene